英字新聞の記者が来校

2014.11.14

英字新聞の記者の方にご来校いただきました。

Following the success of our two author visits last year, the English department invited American freelance journalist Teru Clavel, who often has articles in the Japan Times and other national publications, to talk with students in six classes and give lunch time and after school presentations. Also an educational consultant, Clavel's expertise in international education and the returnee experience was especially interesting for our students. The topics that students enjoyed hearing about ranged from what globalization means to Japan to defining education and how it shapes people. The discourse generated by Clavel's provocative talks gave everyone food for thought, as the video clip on the school's homepage illustrates.